Hasznos tanácsok hitelfelvétel előtt

Az alábbiakban szeretnénk ügyfeleink figyelmét felhívni a Magyar Nemzeti Bank (MNB)honlapjára, amely hasznos információival segít abban, hogy a hitelfelvétel előtt megfontoltan, a legjobb érdeke szerint dönthessenek.
A honlap fogyasztóknak szóló aloldala tájékoztatást nyújt a hitelfelvételről, bemutatja a hiteltermékeket és tartalmaz banki hiteltermékeket összehasonlító táblázatokat.
A honlapról letölthető a Magyar Nemzeti Bank által közzétett, a túlzott eladósodottság kockázatairól szóló tájékoztató, amelyet javaslunk, hogy alaposan tanulmányozzon. Ezt a tájékoztatót hiteligénylése esetén, azt megelőzően mi is átadjuk Önnek.

Az MNB honlapján az érdeklődők elérhetnek továbbá egy háztartási költségvetés-számító programot. A program segítségével kiszámíthatják, hogy mennyi megtakarításuk marad havonta, ez alapján pedig mérlegelni tudják, hogy a felvenni tervezett hitelösszeg törlesztőrészlete belefér-e a háztartásuk költségvetésébe.

Figyelmébe ajánljuk továbbá a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapját, ahol folyamatosan tájékozódhat az MNB tevékenységéről, a pénzpiaci helyzetről, illetve egyéb információkról. Hitel felvétele előtt érdemes megtekintenie a MNB pénziránytű aloldalát, ahol segítenek eligazodni abban, hogy mikor és mire kell figyelni a pénz világában.

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. ügyfél-tájékoztatóinak célja, hogy a teljeskörű tájékoztatás érdekében hiteligénylő ügyfelének bemutassa azokat a kockázatokat, amelyek a hitel törlesztőrészletének növekedését eredményezhetik, ismertesse a teljeshiteldíj-mutató tartalmát és a hiteligénylés folyamatát, valamint tájékoztassa ügyfelét a Központi Hitelinformációs Rendszerről.
A kockázatokat, a teljeshiteldíj-mutató tartalmát, a hiteligénylés folyamatát, valamint a Központi Hitelinformációs Rendszerről szóló információt az alábbi tájékoztatók tartalmazzák: 

Az UniCredit Bank által a hitelezés folyamata során használt fogalmak gyűjteménye hitelezés folyamata során használt fogalmak gyűjteménye itt érhető el.

Az UniCredit Bank teljes lakossági hiteltermékpalettával várja ügyfeleit. Az igényelhető termékek közötti különbségeket az alábbi termékösszehasonlító dokumentumok szemléltetik.

Mielőtt döntene a hitelfelvételről, a jogszabályi követelményekkel összhangban, különböző ajánlatok összehasonlíthatósága és a megalapozott döntéshozatal érdekében - az Ön által megadott preferenciák alapján - előzetes tájékoztatót készítünk Önnek, mely tartalmazza az adott hiteltípus legfontosabb feltételeit (így többek között a fizetendő kamatot, díjakat, költségeket, szükséges biztosítékokat, fizetés elmulasztásának következményeit stb.)

Kérjük, további kérdés esetén forduljon bizalommal munkatársainkhoz bankfiókjainkban, vagy hívja a 06-40-50-40-50-es számon telefonos ügyfélszolgálatunkat, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Telefonos ügyfélszolgálat
+36 1 325-3200